MOGELIJKHEDEN

MOGELIJKHEDEN VOOR ONDERZOEK EN BEHANDELING

Om je huisdier goed te kunnen onderzoeken en te behandelen is in veel gevallen meer nodig dan alleen de handen, oren en ogen van de dierenarts.
Op de kliniek van Petsfit is een uitgebreid aanbod aan apparatuur aanwezig om snel tot een goede diagnose te komen èn om je huisdier de best denkbare behandeling te gevem.

Röntgenfoto’s

Röntgenfoto’s worden gemaakt met röntgenstraling. Ze zijn onder andere erg geschikt om afwijkingen aan het skelet (bijvoorbeeld botbreuken) vast te stellen. De dierenartsen van Petsfit werken met een digitaal röntgenapparaat.
Daarmee kunnen snel goede röntgenfoto’s worden gemaakt.

 

Echo

Echo’s worden gemaakt door met een echoapparaat geluidsgolven te uit te zenden en weer op te vangen. Echobeelden zijn erg geschikt om bijvoorbeeld vast te stellen of een huisdier blaasproblemen heeft of om vast te stellen of een dier drachtig is. Voor het maken van gedetailleerde echobeelden beschikt Petsfit over een modern en uitgebreid echoapparaat.

Gebitsbehandeling

Om het gebit van je huisdier goed te kunnen behandelen beschikt Petsfit over uitgebreide mogelijkheden. Naast apparatuur voor reinigen, polijsten, slijpen, boren en het trekken van tanden of kiezen, is een dentaal röntgenapparaat aanwezig. Met dentale röntgenfoto’s kunnen met het oog niet zichtbare problemen van tanden en kiezen in beeld worden gebracht.

Bloeddrukmeting

Veel oudere katten hebben last van een te hoge bloeddruk. Een te hoge bloeddruk kan leiden tot aandoeningen aan hart, nieren, hersenen of ogen. Een hoge bloeddruk kan met medicijnen worden behandeld. Om de bloeddruk te meten beschikt Petsfit over de juiste apparatuur.

Laboratorium

In het uitgebreide laboratorium van Petsfit kunnen urine, ontlasting, bloed en monsters van huid en haar worden onderzocht. Om goede metingen te kunnen doen is veel apparatuur aanwezig. Voor bepalingen die te ingewikkeld zijn om in de kliniek uit te voeren sturen we materiaal naar een gespecialiseerd extern laboratorium.

Laparoscopie

Petsfit beschikt over moderne apparatuur om kijkoperaties in de buik van honden te kunnen doen. Hiermee kunnen bijvoorbeeld sterilisaties minder pijnlijk en met een kleinere kans op complicaties worden uitgevoerd.  Klik hier voor meer informatie over laparoscopische sterilisatie van je hond.